Kërko

Shën Lorenci (pikturë e Lorenzo di Niccolò) Shën Lorenci (pikturë e Lorenzo di Niccolò) 

Papa: si Shën Lorenci, dëshmitarë të Ungjillit në shërbim të të varfërve

Në përfundim të audiencës së përgjithshme, Papa uroi që festa e sotme liturgjike e Shën Lorencit të zgjojë tek të gjithë dëshirën për të ndjekur shembullin e tij, diakon në shërbim të të varfërve, që i konsideronte “thesarë të Kishës”

R.SH. – Vatikan

         Që nga shekujt e parë të krishterimit, Shën Lorenci, të cilin Kisha Katolike e përkujton sot, përshkruhet si një i ri, veshur me rroben, që përdoret edhe sot nga diakonët. Pajtor pikërisht i diakonëve, por edhe i kuzhinierëve e i zjarrfikësve, shenjti na jep një dëshmi të jashtëzakonshme dashurie për Krishtin, karakterizuar nga shqetësimi për të varfërit, nga shërbimi bujar për Kishën e Romës dhe nga martirizimi. Ai ndihmonte Papën gjatë kremtimeve, shpërndante Eukaristinë dhe administronte pasuri e oferta për t’iu përgjigjur nevojave të më të varfërve. Papa Françesku e kujtoi në audiencën e përgjithshme, gjatë përshëndetjeve për shtegtarët italianë:

“Festa liturgjike e Shën Lorencit, diakonit dhe martirit të Kishës së Romës, zgjoftë tek të gjithë dëshirën për të dëshmuar Ungjillin, gjithmonë me gatishmëri ndaj të varfërve dhe njerëzve në vështirësi”.

10 gusht 2022, 13:07