Kërko

Vatican News
BRAZIL CORONAVIRUS COVID19 PANDEMIC  BRAZIL CORONAVIRUS COVID19 PANDEMIC   (ANSA)

Koronavirusi, nga Kameruni nё Brazil, Papa dhuron 35 respiratorë

Nga Amerika latine në Azi duke kaluar nëpër Afrikë dhe Evropë: afërsia e Papës Françesku nëpërmjet Lёmoshtarisё (bamirësisë) Apostolike mbërrin në vendet më të prekura nga pandemia Covid-19 dhe në spitalet qё janё në vёshtirёsi.

R.SH. - Vatikan

35 respiratorët kanë arritur nё vendet e botës qё janё më në vështirësi, nё vendet qё janё tejet tё prekura nga pandemia Covid-19 dhe me sistemet më kritike shëndetësore, e përfaqësojnë vetëm një shenj afërsia e dashurie konkrete atërore nga Papa Françesku. Lëmoshtaria ( bamirësia) Apostolike, dje në një deklaratë, njoftoi se vetëm në javët e fundit, nëpërmjet Nunciaturave Apostolike ( selive diplomatike tё Selisë sё Shenjtë), Ati i Shenjtë Bergoglio ka dhuruar 35 respiratorë. Ёshtё fjala për ventilatorë polmonarё tejet tё rёndёsishёm për shpëtimin e jetës sё pacientëve qё janё më të prekur nga Covidi-19. Këtyre muajve kemi dëgjuar gjatë gjithë kohës, se numri i atyre që do të duhej t’i kishin respiratorёt kudo qё ka nevojë ёshtё shumë më i madh se sa disponueshmëria e këtyre makinave që, thёnё shkurt, përmes ventilimit mekanik, i ndihmojnë pacientët qё kanë vёshtirёsi frymëmarrjeje, qё ёshtё edhe një nga simptomat më serioze të koronavirusit covid-19.

Në listën e detajuar që dha Lëmoshëtaria kalohet nga kontinenti Amerikan, në Afrikë e deri në Evropë dhe Azi. 4 respiratorë u dërguan në Haiti e 2 në Republikën Domenikane, po aq në Bolivi, ndërsa 4 në Brazil, tё cilit Papa Françesku i siguroi lutjet e tij, duke treguar afërsinë e tij edhe përmes tri thirrjeve telefonike qё u ka bёrё ipeshkvijve e duke ia rekomanduar popullin e këtij vendi Zojёs sё Bekuar tё Aparecidës.

BRAZILI NJË NGA VENDET MË TË PREKURA ME 55 MIJË VIKTIMA E 1 MILION RASTE TË COVID

Brazili deri tani është një nga vendet nё gjendje më kritike për shkak të përhapjes së virusit Covid-19: 55 mijë viktima, mbi 1 milion raste të konfirmuara, numri më i madh me tё infektuar pas Shteteve të Bashkuara tё Amerikës, ku janë pothuajse 2 milion e gjysmë me 124 mijë të vdekur. Gjithnjë në Amerikën e Jugut 3 respiratorë tjerë i janё dhuruar nga Papa Françesku Kolumbisë e 2 Ekuadorit, ku janё më shumë se 4300 të infektuar. Nunci apostolik ia ka dorëzuar respiratorët ministrit tё Shëndetit Publike për spitalin "Eugenio Espejo" në Quito, ku, siç njofton përfaqësuesi i Selisё së Shenjtë e kryeipeshkvi i qytetit, monsinjor Andres Carraskosa Coso, gjesti i Papёs u prit si "një ilaç" e lehtësim nga popullsia.

Ende 3 respiratorë tjerё kanë mbërritur në Honduras, po aq në Meksikë e 4 në Venezuelë, ku kriza shëndetësore i shtohet një gjendje tejet të vështirë sociale e ekonomike.

Pastaj Afrika: në kёtё kontinent, afërsia e dashuria e Papës ka mbërritur nё Kamerun e Zimbabve me 4 respiratorë, pastaj Azia me 2 makina për Bangladeshin, dhe së fundi Evropa me 2 respiratorë polmonarё për Ukrainën ku  deri mё sot ka më shumë se një mijë viktima.

 

27 qershor 2020, 18:23