Kërko

 S.E.R. Monsignor Fortunatus Nwachukwu, Osservatore Permanente Santa Sede presso l’Ufficio ONU, 2021.12.17 S.E.R. Monsignor Fortunatus Nwachukwu, Osservatore Permanente Santa Sede presso l’Ufficio ONU, 2021.12.17

Fillimi i misionit të përfaqësuesit të Selisë së Shenjtë pranë UNHCR

Më 14 qershor tё kaluar, kryeipeshkvi Imzot Fortunatus Nwachukwu u prit nga Filippo Grandi, Komisioneri i Lartë i Kombeve të Bashkuara për Refugjatët. Gjatë bisedimeve, përfaqësuesi papnor shprehu vlerësimin e Selisë së Shenjtë për bashkëpunimin e frytshëm me Komisionerin e Lartë (UNHCR), duke ripohuar angazhimin personal të Atit të Shenjtë për refugjatët dhe migrantët.

R.SH. – Vatikan

Më 14 qershor tё kaluar, kryeipeshkvi Imzot Fortunatus Nwachukwu u prit nga Filippo Grandi, Komisioneri i Lartë i Kombeve të Bashkuara për Refugjatët. Gjatë bisedimeve, përfaqësuesi papnor shprehu vlerësimin e Selisë së Shenjtë për bashkëpunimin e frytshëm me Komisionerin e Lartë (UNHCR), duke ripohuar angazhimin personal të Atit të Shenjtë për refugjatët dhe migrantët.

Komisioneri i Lartë nga ana e tij falënderoi për bashkëpunimin dhe nënvizoi rëndësinë e angazhimit të Papёs Françeskut, qё përfaqëson një burim frymëzimi në nivelin global. Grandi u ndal gjithashtu te sfidat aktuale për organizatën, veçanërisht në dritën e fluksit migrator që buron nga konflikti në Ukrainë.

27 qershor 2022, 17:49