Kërko

Vatican News

Në një minutë, dita e tretë e Papës në Irak

Në gjashtëdhjetë sekonda t’i rijetojmë momentet më domethënëse të ditës së tretë, 7 mars 2021, të vizitës së Papёs Françeskut në Irak, nё kuadrin e udhëtimit tё tij i 33-të apostolik.

R.SH. - Vatikan

T’i pёrshkojmё e rijetojmë shkurtimisht imazhet më të bukura të ditës së tretë të vizitës së Papës. Erbil, Mosul dhe Qaraqosh janë tre qytetet Irakiane që Papa vizitoi me thirrjen e vëllazërimit, shpresës dhe paqes. Etapat e rëndësishme në vendet që bartin shenjat e shkatërrimit nga Shteti i vetëquajtur Islam (Isis) por edhe ato të çlirimit e tё rilindjes. Së fundi, kremtimi Meshёs në Erbil në stadiumin Hariri me përqafimin e gëzueshëm të besimtarëve dhe bindjen e Papës se Irakun e ka përgjithmonë në zemrën e tij.

08 mars 2021, 09:33