Kërko

Vatican News
Kryeministri Kosovës Avdullah Hoti Kryeministri Kosovës Avdullah Hoti 

Sekretari i Shtetit të Vatikanit Kard. Parolin takon privatisht Kryeministrin Hoti

Sekretari i Selisë së Shenjtë, Kardinali Pietro Parolin takoi privatisht në Vatikan Kryeministrin e Kosovës, zotin Avdullah Hoti. Gjatë bisedimeve u trajtuan tema të ndryshme si situata aktuale e Kosovës, kriza shkaktuar nga pandemia Covid-19, aspiratat drejt familjes evropiane, dialogu e stabiliteti në rajon.

R.SH. - Vatikan

Sekretari i Selisë së Shenjtë, Kardinali Pietro Parolin priti sot në një takim privat në Vatikan Kryeministrin e Kosovës, zotin Avdullah Hoti. Gjatë bisedimeve të përzemërta u fol për situatën aktuale në vend, për krizën shkaktuar nga pandemia Covid-19, për aspiratat e vendit drejt familjes evropiane, dialogun e stabilitetin në rajon.

Më pas u fol për rolin e komuniteteve fetare në vend dhe kontributin e Kishës katolike në veçanti, duke nënvizuar rëndësinë e bashkëpunimit ndërmjet Shtetit e Kishës dhe ndërmjet të gjitha Bashkësive fetare në vend, për të mirën e përbashkët.

Kardinali Parolin tha se Selia Shenjtë përcjell nga afër e me vëmendje zhvillimet në vend, vlerëson kultivimin e vlerave që afrojnë, bashkojnë e çojnë përpara bashkëjetesën ndërmjet entiteteve të ndryshme të vendit. Nga ana tij kryeministri i Kosovës Hoti kujtoi arritjet e sfidat që ka shoqëria e vendit, me vokacion evropian.

04 nëntor 2020, 10:53