Cerca

Vatican News
2018.12.10 Cardinali Consiglieri 2018.12.10 Cardinali Consiglieri  (Vatican Media)

Vatikan: Vazhdon mbledhja e Këshillit të Kardinajve (C9) mbi reformën e Kishës

Vazhdojnë punimet e mbledhjes së Papës Françesku me Këshillin e Kardinalëve, të ashtuquajturin C9 për reformën e Kuries Romake, e cila filloi dje. Është fjala për mbledhjen e 28-të të Papës Françeskut me kardinajtë.

R.SH. - Vatikan

Vazhdojnë punimet e mbledhjes së  Papës Françesku me Këshillin e Kardinalëve, të ashtuquajturin C9 për reformën e Kuries Romake, e cila filloi dje.

Këshilli kardinajve C9 (Këshilli 9-shës), i cili që nga themelimi tij, organizuar nga Ati i Shenjtë Bergoglio, punon e  ka për synim  të ndihmoj Papën “në qeverisjen e Kishës universale dhe në studimin e  shqyrtimin e reformës së Kuries Romake, si mjet ungjillëzimi e shërbimi jo vetëm për Papën, por edhe për Kishat lokale në mbarë botën.

Është fjala, pra, për mbledhjen e 28-të të Papës Françeskut  me kardinajtë: mbledhja e parë e C9 u mbajt nga 1 deri më 3 tetor 2013; mbledhja e fundit takimi u zhvillua nga 10 deri më 12 dhjetor të vitit të kaluar.

19 shkurt 2019, 17:56