Kërko

POPE-YOUTH/ POPE-YOUTH/ 

Françesku: luftërat t’ia lënë vendin mirëkuptimit dhe pajtimit

Pas lutjes së Mbretëreshës Qiellore, ditën e dytë të Pashkëve, Papa përsëriti thirrjen për t'i shndërruar zemrat sipas planeve të drejtësisë e të paqes së Zotit. “Nënvizojeni gjithnjë këtë fjalë: pajtim, sepse këtë bëri Jezusi mbi Kalvar dhe me ringjalljen e Tij: na pajtoi të gjithëve me Atin, me Perëndinë dhe ndërmjet nesh”.

R. SH. - Vatikan

Papa, nga dritarja e Pallatit Apostolik, iu drejtua gjithë të pranishmëve në Sheshin e Shën Pjetrit: romakëve dhe shtegtarëve nga vende të ndryshme, duke përsëritur urimin e Pashkëve. Pasuar nga porosia për të mos e harruar njeriun në dhimbje:

“Hiri i Zotit të Ngjallur u dhëntë ngushëllim dhe shpresë atyre që vuajnë: askush të mos braktiset!”

Nënvizojeni gjithmonë fjalën pajtim

Mendimi i Atit të Shenjtë nuk mund të mos shkonte përsëri e përsëri tek  skenat e tmerrit, ku ka trazira e ndeshje:

“Grindjet, luftërat, mosmarrëveshjet t’i lënë vendin mirëkuptimit dhe pajtimit. Theksojeni gjithmonë këtë fjalë: pajtim, sepse Jezusi në Kalvar dhe me ringjalljen e Tij deshi të na pajtojë të gjithëve me Atin, me Hyjin dhe me njëri-tjetrin. Pajtim!”.

Të kthehemi tek planet e drejtësisë së Zotit

Françesku kujtoi se “Zoti e fitoi betejën vendimtare kundër shpirtit të së së keqes”, e më pas, me këtë siguri, na fton "Ta lëmë të fitojë!".

“Të heqim dorë nga planet tona njerëzore, të kthehemi në planet e Tij për paqen dhe drejtësinë”.

Faleminderit për lutjet

Papa ia besoi Zotit të gjithë ata, që ditët e fundit i dërguan urime. Zemra e tij është plot me mirënjohje të veçantë për ata, që u lutën për Papën.

“Jam veçanërisht mirënjohës për lutjet! E lus Zotin, me ndërmjetësimin e Virgjërs Mari, ta shpërblejë secilin me dhuratat e tij”.

Të rinjtë, një shenjë e bukur shprese

Pasditen e sotme, në Sheshin e Shën Pjetrit, Papa Françesku do të takohet me më shumë se pesëdhjetë mijë adoleshentë nga e gjithë Italia. Entuziazmi, i fortë, ndjehet që në orët e para të mëngjesit:

“Një shenjë e bukur shprese! Tashmë është ndonjë! E kjo edhe arsyeja që tregon pse u përgatit sheshi  kështu”.

Përsëriten brohoritjet për Papën dhe Papa, duke treguar me gisht disa djem, u thotë: “Eh, djem të mirë të së Papërlyerës!”. Dhe e mbyll takimin me urimin “t’i jetojmë këto ditë Pashkësh në paqen dhe gëzimin, që vijnë nga Krishti i Ngjallur”.

18 prill 2022, 14:14