Kërko

 Papa Françesku me kardinalin Joseph Zen Ze-kiun Papa Françesku me kardinalin Joseph Zen Ze-kiun  (@VaticanMedia)

Papa Françesku u takua me kardinalin Zen

Hirësia e Tij Zen mbërriti në Vatikan për të marrë pjesë në funeralin e Benediktit XVI, Papës që e krijoi kardinal.

R. SH. - Vatikan

Papa Françesku u takua dje, në Shtëpinë e Shën Martës, me kardinalin Joseph Zen Ze-kiun, ipeshkëv-nderi i Hong Kongut. Hirësia e Tij ishte në në Romë për të marrë pjesë në salikimet e Benediktit XVI. Sot nëntëdhjetëvjeçar, u krijua kardinal nga Papa Ratzinger, në vitin 2006. "Bisedë e mrekullueshme! Papa Françesku më priti me ngrohtësi" - kujtoi Zen, në përfundim të takimit me Papën Bergoglio.

 Lajmi u botua, sipas deklaratave të ipeshkvit kinez të nderit të Hong Kongut, nga “America”, revistë e jezuitëve amerikanë.

Kardinali Zen u dënua me gjobë për fondin dhe për mbrojtjen e  protestuesve në Hong Kong

Kujtojmë se kardinali salezian nëntëdhjetë vjeçar duhet të paguajë një gjobë prej rreth 500 dollarësh, së bashku me pesë administratorët e Humanitarian Relief Fund, tashmë i shpërndarë.

09 janar 2023, 13:30