Kërko

Deklaratë e Këshillit Pan-Ukrainian tё Kishave e Organizatave Fetare dhe Komisionerit për të Drejtat e Njeriut të Verkhovna Rada

Këshilli pan-ukrainas i drejtohet komunitetit ndërkombëtar dhe kërkon "të kontribuojë në kthimin në shtëpi të viktimave të agresionit rus, të burgosurve ushtarakë, pengjeve civile dhe të gjithë atyre që janë marrë me forcë në territoret e vendit sulmues ose janë ndaluar e mbahen peng në territoret e pushtuara përkohësisht!”.

R.SH. - Vatikan

Më 23 shtator, Këshilli pan-ukrainas i Kishave e Organizatave Fetare, së bashku me Komisionerin për të Drejtat e Njeriut të Verkhovna Rada të Ukrainës, lëshuan një deklaratë bazuar nё rezultatet e takimit të mbajtur më 20 shtator, mbi shkeljen e të drejtave të njeriut nga pjesë e ushtrisë ruse kundër popullit ukrainas.

Për më tepër, Këshilli pan-ukrainas i drejtohet komunitetit ndërkombëtar dhe kërkon "të kontribuojë në kthimin në shtëpi të viktimave të agresionit rus, të burgosurve ushtarakë, pengjeve civile dhe të gjithë atyre që janë marrë me forcë në territoret e vendit sulmues ose janë ndaluar e mbahen peng në territoret e pushtuara përkohësisht!”.

(Kisha Greko-Katolike ukrainase, Sekretaria e Kryeipeshkvit tё Madh, Romë) 

26 shtator 2022, 11:40