Kërko

Vatican News

Imzot Gjergj Meta komenton Letrën e ipeshkvijve shqiptarë për autoritetet: varfëria nuk zgjidhet me shpërndarje pakosh

R.SH. - Vatikan

I kthehemi sot, Letrës së ipeshkvijve shqiptarë për autoritetet, me të cilën ju njohëm javën e kaluar. Në të, përvijohen një sërë reflektimesh e kërkesash të Kishës Katolike për zgjidhjen e problemeve të shëndetit të popullsisë, për kapërcimin e varfërisë dhe për kujdesin shpirtëror e fetar për të gjithë shqiptarët, në këtë kohë, kur fillon faza e dytë e përballimit të pandemisë së koronavirusit. Sot, e komentojmë këtë Letër me sekretarin e përgjithshëm të Konferencës Ipeshkvnore të Shqipërisë, imzot Gjergj Metën, ipeshkëv i Rrëshenit. E pyetëm fillimisht pse e ndjenë të nevojshme ipeshkvijtë katolikë t’u drejtohen autoriteteve të vendit?

Dëgjo imzot Gjergj Metën...

Imzot Gjergj Meta, cili është aktualisht, impenjimi i Kishës Katolike në tri fushat e përmendura në letër?

Dëgjo imzot Gjergj Metën...
03 maj 2020, 09:35