Kërko

Vatican News
Cappella redemptoris mater nella ii loggia del palazzo apostolico in vaticano Cappella redemptoris mater nella ii loggia del palazzo apostolico in vaticano 

Më 13 mars kalendari kujton Shën Patricien, martire

Martirologu siriak i shekullit IV e, pas tij edhe ai Jeronimian, shënojnë se më 13 të adarit, që do të thotë të marsit, në Nikomedo përkujtohen Maqedoni meshtar; Patricia, e shoqja dhe Modesta, e bija”. Data e përkujtimit, 13 marsi, shënohet në Martirilogun Romak.

R.SH. - Vatikan

Më 13 mars, kalendari Kishës katolike përkujton Shën Patricien e Nikomedisë, martire. Martirologu siriak i shekullit IV e, pas tij edhe ai Jeronimian, shënojnë se më 13 të adarit, që do të thotë të marsit, në Nikomedo përkujtohen Maqedoni meshtar; Patricia, e shoqja dhe Modesta, e bija”, martirë që Sinasarët (librat liturgjikë) bizantinë nuk i kujtojnë fare.

Në mungesë të historisë së martirizimit të këtij grupi martirësh nga Bitinia, nuk jemi në gjendje të përcaktojmë me saktësi as datën e lindjes e as atë të vdekjes së tyre. Mbetet e saktë vetëm data e përkujtimit, 13 marsi, që shënohet edhe në Martirilogun Romak.

13 mars 2021, 14:34