Kërko

  NIgeri: terriristët e Boko Haram NIgeri: terriristët e Boko Haram 

Të mos i harrojmë viktimat e terrorizmit edhe në këtë kohë pandemie

21 gusht, Dita ndërkombëtare e Kombeve të Bashkuara, themeluar më 2018, në kujtim të borxhit ndaj viktimave të terrorizmit. Theksi, sivjet, vihet posaçërisht mbi kujtimin e historive të tyre. Nuk duhen harruar, që këto histori të mos përsëriten.

R. SH. - Vatikan

Një ditë në nivel botëror, që të mbështeten Shtetet anëtare për t’i ndihmuar viktimat e terrorizmit dhe familjet e tyre. Në qendër janë të gjitha viktimat, jo vetëm të vdekurit, por edhe ata, që humbasin familjarët. Tema e sivjetme është: “Mos harroni! Histori në kujtim të viktimave të terrorizmit”:

“Duhet ta ngremë zërin në emër të viktimave e të të mbijetuarve nga aktet terroriste, që kërkojnë vazhdimisht përgjegjësi e rezultate. Kur respektojmë të drejtat njerëzore të viktimave dhe u japim mbështetje e informacione, pakësojmë dëmet, që nuk shlyhen lehtë, shkaktuar nga terroristët individëve, bashkësive dhe mbarë shoqërisë” (Guterres).

21 gusht 2020, 13:47