Kërko

Vatican News
Newly elected PM of Kosovo Kurti attends parliament session in Pristina Newly elected PM of Kosovo Kurti attends parliament session in Pristina  (REUTERS)

Qeveria e re e Kosovës para sfidave të mëdha

Qeveria e re, që doli nga zgjedhjet e 6 tetorit të kaluar, formuar nga Lëvizja Vetëvendosje (VV) dhe Lidhjen Demokratike të Kosovës (LDK). Pasi u votua me 66 vota për, asnjë kundër dhe 10 abstenime, nga gjithsej 120 deputetë, sa ka Kuvendi i Kosovës, qeveria e re nën udhëheqjen e Albin Kurtit, filloi zyrtarisht punën në bashkëqeverisje me Lidhjen Demokratike të Kosovës (LDK)

R.SH. - Vatikan

Kosova ka qeverinë e re, përbërë prej 15 ministrave, të udhëhequr nga lideri i Vetëvendosjes, kryeministri Albin Kurti. Qeveria e re, që doli nga zgjedhjet e 6 tetorit të kaluar, formohen nga Lëvizja Vetëvendosje (VV)  dhe Lidhjen Demokratike të Kosovës (LDK). Pasi u votua me 66 vota pro, asnjë kundër dhe 10 abstenime, nga gjithsej 120 deputetë, sa ka Kuvendi i Kosovës, qeveria e re nën udhëheqjen e Albin Kurtit, filloi zyrtarisht punën në bashkëqeverisje me Lidhjen Demokratike të Kosovës (LDK).

Për një mendim rreth qeverisë së re të Kosovës, pritshmërisë dhe sfidave që ka para vendi, nga e cila priten ndryshime të mëdha dhe rrënjësore në luftimin papunësinë së madhe, në reformën e arsimit, të shëndetësinë, drejtësinë etj.,  ta dëgjojmë gazetarin nga Prishtina Vehbi Kajtazi....

Për një mendim rreth qeverisë së re të Kosovës, pritshmërisë dhe sfidave që ka para, të dëgjojmë gazetarin nga Prishtina Vehbi Kajtazi
05 shkurt 2020, 15:21