Пребарување

Vatican News
Pope Francis undergoes scheduled colon surgery

Во недела Папата ќе моли Ангел Господов од болницата Џемели

Папата Фрањо служеше света Литургија во присуство на сите кои се грижат за него деновиве. По спорадичниот случај со покачена температура, Папата нема повеќе висока температура, а во недела ќе моли Ангел Господов од болницата Џемели.

Папата Фрањо „помина тивок ден со вообичаен клинички тек. Продолжи редовно да јаде и ги прима планираните третмани - објави директорот на прес-центарот на Светиот Престол Матео Бруни. Папата – стои во соопштението на Ватикан - се раздвижува по ходникот на болницата и чита. Во попладневните часови служеше светата Литургија во капелата во апртманот, а присуствуваа сите што се грижат за него во текот на овие денови на хоспитализација.

„По благата покачена температура“, рече Бруни, „Светиот Отец е апиретичен“. Што се однесува до следната недела, додаде тој, молитвата Ангел Господов ќе ја моли од 10-тиот кат на универзитетската болница Агостино Џемели. Светиот Отец – стои на крајот од соопштението - „се заблагодарува големиот број пораки со љубов и близина кои ги прима секој ден и ги замолува сите да продолжат да се молат за него“.

09 јули 2021, 18:56