Пребарување

Vatican News
Брифинг за синода - Благодарност на Папата за донесувањето на народите на Амазонија „тука“ Брифинг за синода - Благодарност на Папата за донесувањето на народите на Амазонија „тука“ 

Брифинг за синода: Благодарност на Папата за донесувањето на народите на Амазонија „тука“

Првиот брифинг за Синодота се одржа во присуство на епископот Давид Мартинeз Де Агуире Гвинеја, апостолскиот викар Пуерто Малдонадо, монсињор Емануел Лафон, епископот на Кајен, сестрата Алба Тереза СКедиел Кастило, Паоло Руфини, Префект на Дикастеријата за комуникација и отец Џакомо Коста секретар на Комисијата за информации. Брифингот го водеше Кристијан Мареј, заменик директор на Канцеларијата за печат на Светиот Престол.
09 октомври 2019, 15:52