Пребарување

Vatican News
Болницата Агостино Џемели Болницата Агостино Џемели   (AFP or licensors)

По операцијата Светиот Отец се чувствува добро

Светиот Отец, кој беше хоспитализиран во недела попладне 4 јули 2021 година во клиниката Џемели, вечерта беше подложен на хируршката операција поради симптоматска дивертикуларна стеноза

Светиот Отец добро ја поднесе хируршката интервенцијата спроведена со општа анестезија и извршена од професор Серхио Алфиери, со помош на професор Луиџи Софо, д-р. Антонио Торторели и д-р Роберта Менги

Анестезијата ја спроведе професор Масимо Антонели, професор Лилијана Солаци и лекарите Роберто Де Цико и Маурицио Соаве. На операциската сала исто така присустуваа и професор Џовани Батиста Доглието и професор Роберто Бернабеи.

05 јули 2021, 09:01