Пошук

Анёл Панскі: адарацыя– не марнаванне часу, а наданне яму сэнсу

Пра важнасць эўхарыстычнай адарацыі і назірання за дзецьмі паразважаў Францішак перад малітвай Анёл Панскі, якая прайшла ў Ватыкане 6 студзеня 2024 года, ва ўрачыстасць Аб’яўлення Пана.

Марыя Валодзіна - Vatican News

“Сёння мы святкуем Аб’яўленне Пана, Яго з'яўленне перад усімі народамі, якіх увасабляюць мудрацы (пар. Мц 2,1-12). Убачыўшы зорку, яны адправіліся ў падарожжа і прыйшлі ў Бэтлеем, дзе знайшлі Езуса з Марыяй, Маці Яго, пакланіліся і прынеслі ў дар золата, ладан і смірну”, - нагадаў Святы Айцец.

Папа звярнуў увагу на гэтую сцэну, на мудрацоў, якія распазналі прысутнасць Бога ў простым немаўляці: “не ў прынцу або шляхетным вяльможы, а ў дзіцяці бедных людзей”. Мудрацы схіляюцца перад Ім, пакланяючыся Яму. “Зорка прывяла іх да Дзіцятка, і ў яго маленькіх нявінных вачах яны ўбачылі святло Творцы, пошуку якога яны прысвяцілі сваё жыццё”, - сказаў Папа.

На думку Пантыфіка, гэты досвед – вырашальны для іх і важны для нас: у Дзіцятку Езусе мы бачым Бога, які стаў чалавекам. “Дык давайце ж паглядзім на Яго, захопімся Яго пакорай. Сузіранне Езуса, эўхарыстычная адарацыя – не марнаванне часу, а наданне яму сэнсу”, - падкрэсліў Францішак.

Пантыфік заклікаў вернікаў знайсці час, каб паназіраць за дзецьмі, якія “сваім даверам, непасрэднасцю, здзіўленнем, здаровай цікаўнасцю, здольнасцю спантанна плакаць і смяяцца, марыць, распавядаюць нам пра Езуса”. Бог такі – даверлівае і простае Дзіцятка, якое любіць жыццё (пар. Зых 11: 26). “Давайце паслухаем, што яны кажуць нам і што Бог кажа нам праз іх”, - сказаў Папа, запрашаючы перад Дзіцяткам Езусам і ў кампаніі дзяцей вучыцца здзіўляцца, пачаць жыць, як мудрацы, простым і лепшым жыццём, а таксама даведацца, як па-новаму і творча зірнуць на праблемы свету.

Францішак заахвоціў вернікаў спытаць сябе: “Ці спыняліся мы ў гэтыя дні для адарацыі, ці вылучылі мы трохі часу для Езуса ў цішыні, молячыся перад яслямі? Ці праводзілі мы час з дзецьмі, размаўляючы і гуляючы з імі? І, нарэшце, ці здольныя мы ўбачыць праблемы свету вачыма дзяцей?”

Папа заклікаў Маці Божую ўзмацніць нашу любоў да Дзіцятка Езуса і да ўсіх дзяцей, асабліва да тых, хто пакутуе ад войнаў і несправядлівасці.

06 студзеня 2024, 12:43

“Анёл Панскі” – гэта старажытная малітва, якая прамаўляецца тройчы на працягу дня – раніцай, апоўдні і вечарам, – на ўспамін таямніцы Уцелаўлення.

Кожную нядзелю і ўрачыстасць Папа сустракаецца з вернікамі апоўдні, каб разам памаліцца яе словамі. Звычайна перад гэтым ён звяртаецца да сабраных з кароткім разважаннем, натхнёным літургічнымі чытаннямі, якія Касцёл прызначае на гэты дзень.

Мінулая марыйная малітва

Увесь кантэнт >