Пошук

Анёл Панскі: трэба прыняць заклік Хрыста пакінуць усё

Каб па-сапраўднаму ісці за Езусам, трэба ўмець пакінуць усё, - нагадаў Святы Айцец 22 студзеня 2023 года ў разважанні перад малітвай Анёл Панскі ў Ватыкане.

Аляксандр Амяльчэня - Vatican News

Францішак пракаментаваў евангельскі ўрывак, прызначаны Касцёлам на ІІІ Звычайную нядзелю года А (Мц 4, 12-23), у якім гаворыцца аб пакліканні першых вучняў.

Папа адзначыў, што Езус заўсёды ставіць нас перад неабходнасцю пакінуць усё, каб пайсці за Ім. “Гэта вырашальны момант для кожнага хрысціяніна, бо гаворка ідзе пра сэнс усяго астатняга. Калі мы не знойдзем у сабе адвагі выправіцца ў дарогу, рызыкуем застацца толькі гледачамі нашага жыцця і жыць сваёй верай напалову”, - звярнуў увагу ён.

Пантыфік патлумачыў, што гаворка ідзе пра адвагу адмовіцца ад нашых заганаў і грахоў, але таксама страхаў, эгаістычных разлікаў, часу, змарнаванага на вялікую колькасць бескарысных рэчаў. Ён дадаў, што гэта дазваляе адчуць жыццё ў поўнай меры. “Каб напоўніць жыццё, неабходна прыняць выклік пакінуць”, - падкрэсліў ён.

Францішак заахвоціў згадваць напружаныя моманты, калі мы сустрэліся з Езусам, і сітуацыі, калі мы перажылі нешта прыгожае і значнае, бо пакінулі іншыя, менш важныя рэчы, а таксама задумацца над тым, якіх ахвяраў Хрыстус хоча ад нас сёння.

“Няхай Марыя дапаможа нам сказаць, як сама Яна, поўнае “так” Богу, умець пакінуць нешта, каб лепш наследаваць Яго”, - сказаў на заканчэнне разважання Святы Айцец.
 

22 студзеня 2023, 12:17

“Анёл Панскі” – гэта старажытная малітва, якая прамаўляецца тройчы на працягу дня – раніцай, апоўдні і вечарам, – на ўспамін таямніцы Уцелаўлення.

Кожную нядзелю і ўрачыстасць Папа сустракаецца з вернікамі апоўдні, каб разам памаліцца яе словамі. Звычайна перад гэтым ён звяртаецца да сабраных з кароткім разважаннем, натхнёным літургічнымі чытаннямі, якія Касцёл прызначае на гэты дзень.

Мінулая марыйная малітва

Увесь кантэнт >