Пошук

Анёл Панскі: сабрацца і паспяшыць да Божага Нараджэння

Святы Айцец у сваім разважанні перад малітвай Анёл Панскі ў ІV Нядзелю Адвэнту, 19 снежня 2021 года, указаў на неабходнасць “сабрацца і паспяшыць” у напрамку Бога і бліжняга.

Аляксандр Амяльчэня - Vatican News

Францішак спаслаўся на ўрывак Евангелля (Лк 1, 39-45), у якім апісваецца сцэна наведвання Марыяй старэйшай сваячкі Альжбеты, якая была цяжарнай. Ён засяродзіўся на двух дзеясловах, што апісваюць стаўленне Марыі, якая сабраўшыся, паспяшыла ў горную краіну.

Францішак падкрэсліў, што “сабрацца” азначае адарвацца ад думак, засяроджаных на сабе, каб дапамагчы камусьці ў патрэбе. “Давайце навучымся ад Маці Божай такому стаўленню: збірацца ў дарогу, асабліва калі нам пагражаюць цяжкасці. Трэба ўстаць, каб не загразнуць у праблемах, не акунуцца ў жаль над сабой і паралізуючы смутак”, - звярнуў увагу Святы Айцец. Ён заахвоціў вернікаў азірнуцца і знайсці таго, каму трэба і можна дапамагчы. “Дапамагаючы іншым, мы дапаможам сабе падняцца з цяжкасцей”, - запэўніў Пантыфік.

Каментуючы другі дзеяслоў з сённяшняга Евангелля – “паспяшыць”, Францішак падкрэсліў, што гаворка ідзе пра тое, каб весці жыццё, напоўненае Богам і Яго радасцю. Ён заахвоціў сваіх слухачоў да выхавання ў сабе здаровага пачуцця гумару.

“Не забывайма, што першы ўчынак міласэрнасці для бліжняга, – гэта наш вясёлы і ўсмешлівы твар. Гаворка ідзе пра тое, каб прынесці іншаму чалавеку радасць Езуса, як гэта зрабіла для Альжбеты Марыя”, - адзначыў Святы Айцец.

“Няхай Маці Божая возьме нас за руку, дапаможа нам сабрацца і паспяшыць да Божага Нараджэння”, - пажадаў Папа перад малітвай Анёл Панскі і апостальскім благаслаўленнем.
 

19 снежня 2021, 12:26

“Анёл Панскі” – гэта старажытная малітва, якая прамаўляецца тройчы на працягу дня – раніцай, апоўдні і вечарам, – на ўспамін таямніцы Уцелаўлення.

Кожную нядзелю і ўрачыстасць Папа сустракаецца з вернікамі апоўдні, каб разам памаліцца яе словамі. Звычайна перад гэтым ён звяртаецца да сабраных з кароткім разважаннем, натхнёным літургічнымі чытаннямі, якія Касцёл прызначае на гэты дзень.

Мінулая марыйная малітва

Увесь кантэнт >