Пошук

Францішак падчас Анёл Панскі Францішак падчас Анёл Панскі 

Папа падчас Анёл Панскі: жыццё прарастае, каб прынесці плады

21 сакавіка 2021 г., падчас разважання перад малітва Анёл Панскі, Святы Айцец заклікаў вернікаў адказаць сведчаннем свайго жыцця на просьбу людзей, якія хочуць бачыць Езуса сёння.

Францішак змясціў у цэнтры свайго разважання словы грэкаў, скіраваныя да вучняў Езуса ў Ерузалеме незадоўга да Яго Мукі: "Пане, мы хочам бачыць Езуса" (Ян 12, 21). Папа заўважыў, што, кажучы пра зерне пшаніцы, якое прыносіць багаты ўраджай, толькі тады, калі яно загіне ў глебе, Езус нібы паказваў на крыж.

Менавіта крыж з'яўляецца найвышэйшым сімвалам хрысціянства і абавязвае нас прыводзіць жыццё ў адпаведнасць з Евангеллем. "Крыж не можа не выяўляць любоў, служэнне і безумоўнае самаадданне: толькі такім чынам ён сапраўды з'яўляецца "дрэвам жыцця", багатым жыццём", - падкрэсліў Пантыфік.

Францішак адзначыў, што сёння вельмі шмат людзей хацела б ведаць Езуса. І на гэта хрысціяне павінны адказваць сведчаннем жыцця, аддаючы сябе ў служэнні.

“Ідэя заключаецца ў тым, каб пасеяць зерне любові не словамі, якія мінаюць, а канкрэтным, простым і смелым прыкладам. У такім выпадку Бог сваёй ласкай дапамагае нам прыносіць плён, нават калі глеба бясплодная з прычыны непаразуменняў, цяжкасцей ці пераследу. Менавіта тады, у цяжкім вопыце і адзіноце, калі насенне гіне, надыходзіць момант, калі жыццё прарастае, каб своечасова прынесці саспелыя плады. У гэтым перапляценні смерці і жыцця мы можам адчуць радасць і сапраўдную плённасць любові”, - сказаў Святы Айцец.
 

21 сакавіка 2021, 12:21

“Анёл Панскі” – гэта старажытная малітва, якая прамаўляецца тройчы на працягу дня – раніцай, апоўдні і вечарам, – на ўспамін таямніцы Уцелаўлення.

Кожную нядзелю і ўрачыстасць Папа сустракаецца з вернікамі апоўдні, каб разам памаліцца яе словамі. Звычайна перад гэтым ён звяртаецца да сабраных з кароткім разважаннем, натхнёным літургічнымі чытаннямі, якія Касцёл прызначае на гэты дзень.

Мінулая марыйная малітва

Увесь кантэнт >