Шукати

Папа: Господь через незначних чинить чудесні речі

Не ті, які вважають себе великими, але ті, які залишають у своєму житті велике місце для Бога, є тими, через кого Господь чинить великі речі. Про це Папа Франциск нагадав у суботньому твіті.

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ – Ватикан

«Господь чинить чудесні речі з тими, які є малими, з тими, які не вважають себе великими, але залишають велике місце в житті для Бога. Він виливає Своє милосердя на тих, які уповають на Нього та підносить смиренних».

Цей твіт, який у суботу, 8 січня 2022 р., з’явився різними мовами на аккаунтах Святішого Отця в Твіттері, вписується у святковий настрій християн східного обряду, які наступного дня після Різдва святкують Собор Пресвятої Богородиці.

Роздумуючи в одному зі своїх повчань над піснею Марії: «Величає, душе моя, Господа», Папа Франциск звертав увагу на те, що «величати» буквально означає «робити великим». Марія «робить великим» Господа, а не проблеми, яких Їй не бракувало в цей період. «Скільки-то ми, натомість, дозволяємо труднощам вивищуватися над нами, страхові – поглинути нас! Богородиця – ні, бо ставить Бога як першу величину життя», – наголошував Святіший Отець перед проказуванням молитви «Ангел Господній» 15 серпня 2020 року, додаючи, що саме з цього й випливає Її величальна пісня. Не з відсутності проблем, але з Божої присутності, бо «Бог – великий», але «споглядає на незначних», незначні – Його слабкість… І Марія визнає Себе малою, прославляючи «великі речі», які Господь Їй учинив.

За словами Папи, можемо запитати себе, чи пам’ятаємо про те, щоби прославляти Бога, дякувати йому «за великі речі, які він чинить для нас?». За кожен день, який Він нам дарує, за те, що любить нас, за Його лагідність і прощення? За те, що дав нам Матір, за ближніх на нашій дорозі, за те, «що відкрив для нас небо»? Чи прославляємо Бога за ці речі?

08 січня 2022, 13:52