Шукати

Папа: Вознесіння нагадує нам про місію на землі, доручену Господом

Урочистість Вознесіння не лише скеровує наш погляд ввись, але й нагадує про завдання, яке Господь залишив Своїм учням.

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ – Ватикан

«Урочистість Вознесіння спрямовує наш погляд вгору, поза земні речі. Водночас, вона нагадує нам про місію, яку Господь доручив нам тут, на землі. Нехай же Святий Дух буде провідником у добрій боротьбі, які мусимо звершити».

Таке нагадування з побажанням з’явилося у Твіттері Святішого Отця в урочистість Вознесіння, яка відзначається на сороковий день після Пасхи.

Як читаємо в книгах Нового Завіту, сорокового дня після Свого воскресіння Христос прийшов до Своїх учнів, повчав їх, а потім вийшов з ними на Оливну гору. Прощаючись, Він поглянув на них, ще раз пригадавши доручення: «Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи: христячи їх в ім’я Отця і Сина і Святого Духа; навчаючи їх берегти все, що я вам заповідав. Отож, я з вами по всі дні аж до кінця віку» (Мт 28,19).

Ісус говорить це не тільки до місіонерів. Він дає життєве завдання всім нам. Він у дійсності, каже дві речі – «ідіть» і «діліться». «Ідіть» означає, що напрям нашого життя звернений до навколішнього світу. Ми усвідомлюємо потреби та присутність інших людей. «Зробіть учнями, христіть, навчайте» означає поділяти Христову любов – допомагати тим, хто потребує, приділяти трохи часу самотнім, свідчити Божу любов. Це наше життєве призначення, доручене нам Христом.

Останніми словами Ісус запевнив Свою Божественну присутність: «Отож, я з вами по всі дні аж до кінця віку». Минають дні і міняються обставини – дні в достатку, дні в бідності, дні в здоров’ї, дні в хворобі, дні юності і дні старості – Ісус перебуває з нами в усіх цих днях. Час минає і життєві обставини змінюються, але Він завжди з нами і аж до кінця світу. Якщо повіримо в Ісусові слова, то яким же відмінним буде наше життя: ми й далі матимемо проблеми та труднощі, але вони не здаватимуться нам такими непоборними…

13 травня 2021, 11:49