Шукати

Папа до аргентинських прочан: Пречиста Діва Марія пригортає усіх нас

Папа Франциск духовно приєднався до 40-го паломництва до храму Матері Божої Люханської в аргентинському місті Сентенаріо.

Isabella Piro/с. Лідія Короткова, СНДМ – Ватикан

Святіший Отець звернувся з відеопосланням з нагоди 40-го паломництва до храму Матері Божої Люханської в аргентинському місті Сентенаріо, що в провінції Неукен, що в регіноні Патагонія на південному заході країни. В зв’язку з пандемією COVID-19 триденна проща проходила у віртуальному режимі від 23 до 26 вересня 2020 р., а завершилась 27 вересня Святою Месою, що її очолив єпископ дієцезії Неукену Фернандо Кроксата,  і яка транслювалась соціальними мережами.

“Марія нас згуртовує та пригортає,– наголосив у відеозверненні Папа Франциск. – Іноді, і не тільки іноді, наш шлях стає важким. У цей час пандемії та численних загроз для здоров’я, великого страху, багатьох потреб, він став ще важчим. Тому нам усім потрібно, щоб Матір Божа нас обійняла.”

Ці слова Святішого Отця співзвучні з гаслом паломництва: «О Мати, пригорни нас, бажаємо далі прямувати вперед».

Посилаючись на свідчення деяких жінок він підкреслив, що «одне із завдань матері полягає в тому, аби зібрати разом своїх дітей». Одна жінка розповіла Папі, що коли її питають, хто з дітей у неї найулюбленіший, то вона завжди відповідає, що її діти – немов п’ять пальців однієї руки – якщо болить один палець, то біль відчуває ціла рука. Всі діти різні, але всі вони – однакові». За словами Святішого Отця, Пресвята Богородиця робить так  само з нами: ми всі зовсім різні, але Вона – наша Мати і обіймає нас усіх.

Папа Франциск передав усім учасникам паломництва Апостольське благословення та просив не забувати молитись і за нього.

Пресвята Богородиця з Люхану є небесною Покровителькою Аргентини, Уругваю і Парагваю. Її чудотворна статуйка, заввишки коло 40 см,  з 17-го сторіччя зберігається в базиліці містечка Люхан, 70 кілометрів від столиці Буенос-Айресу. Щороку до Люханської Богородиці відбувались мільйонні паломництва, серед яких також і української громади в Аргентині, які тепер задля пандемії проходять у віртуальному режимі. Храми та каплиці знаходяться не тільки в Латинській Америці, але на всіх континентах світу, навіть в Антрактиді.

28 вересня 2020, 13:28