Шукати

2018-09-06-partecipanti-convegno-internaziona-1536229019781.JPG

Папа богопосвяченим вдовам: свідчити, що сила Божої любові долає труднощі

Приймаючи представниць згуртувань вдовиць, які після смерті чоловіка посвятилися служінню Богові та Церкві, Папа Франциск поділився думками про значення цього покликання для всього Божого люду

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ - Ватикан

«Ваше посвячення Богові у вдівстві – це дар, який Господь робить Своїй Церкві, аби нагадувати всім охрищеним, що сила Його милосердної любові є дорогою життя та святості, що допомагає долати випробування та відроджуватися в надії та радості Євангелія», – сказав Папа Франциск, приймаючи у четвер, 6 вересня 2018 р., учасників паломництва до Риму, організованого «Товариством Пресвятої Богородиці Воскресіння» та «Спільнотою святої Анни пророчиці» – згуртуваннями вдовиць, які після смерті свого чоловіка посвятилися Богові й служінню в Церкві.

Відкриваючи нове покликання

Промовляючи до посвячених вдів, Святіший Отець, цитуючи Апостольське напоумлення «Amoris laetitia», зауважив, що вдівство – це «особливо важкий досвід». Однак, дехто виявляє вміння «із ще більшою посвятою виливати свою енергію на дітей та внуків», відкриваючи в «цьому вираженні любові» нову «виховну місію».

«Якщо все це є дійсним для більшості з вас, смерть вашого чоловіка привела вас також до розпізнавання особливого Господнього покликання та до відповіді на нього, посвятившись Йому з любов’ю і задля любові. Разом з вами складаю Богові подяку за вірність Його любові, яка поєднує кожну з вас, не зважаючи на смерть, з вашими чоловіками і яка покликала та посвятила вас у те, щоб сьогодні жити наслідуванням Христа в чистоті, послухові та убозтві», – сказав Папа, додаючи, що вони, таким чином, дають також свідчення того, що «завдяки Божій благодаті та підтримці служителів й інших членів Церкви» можливо «жити євангельськими радами, виконуючи власні родинні, професійні та соціальні обов’язки».

Особливий Господній дар

Назвавши посвячення у вдівстві особливим Господнім даром для Церкви, який нагадує про те, що сила Божої милосердної любові «допомагає долати випробування та відроджуватися в надії та радості Євангелія», Святіший Отець заохотив богопосвячених вдів «зосередити свій погляд на Ісусі Христі та розвивати особливі стосунки» з Ним, адже саме із серця, з’єднаного з Господом та зі слухання Божого слова «черпаємо мужність і витривалість».

«Зумійте також і ви, через ваше життя Святими Тайнами, свідчити цю Божу любов, яка є для кожної людини покликанням розпізнати красу та щастя бути любленими Богом. Єднаючись з Ісусом Христом, будьте закваскою світу, світлом для тих, які блукають у пітьмі та тіні смерті», – побажав Глава Католицької Церкви, заохочуючи жити це посвячення «з простотою та смиренням».

06 вересня 2018, 13:43