Шукати

Папа: Дорога до святості – не для лінивих!

Через повідомлення у Твіттері Святіший Отець заохотив перемагати лінивство

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ – Ватикан

«Для того, щоб завжди чинити добро, потрібні зусилля… Дорога до святості – не для лінивих!» – нагадує Папа Франциск через Твіттер у понеділок, 17 вересня 2018 р., нагадуючи про сказане наприкінці липня під час зустрічі з учасниками 12-го міжнародного паломництва міністрантів.

При цій нагоді Святіший Отець відповідав на запитання юнака із Сербії, який стверджував: «Наше служіння нам дуже подобається. Ми хочемо служити Богові та ближнім. Але робити добро не є завжди легко, ми ще не святі. Як перетворювати наше служіння в конкретне життя, в конкретні діла любові та шлях до святості?».

«О так, – сказав на це Папа, – потрібно зусиль для того, щоб завжди робити добро та ставати святими… Дорога святості – не для лінивих». А далі зауважив, що Ісус залишив нам просту програму того, «як прямувати до святості: заповідь любові до Бога і до ближнього». Потрібно намагатися «бути добре вкоріненими в дружбі з Богом», а щоб «конкретизувати» заповідь любові, Ісус залишив нам діла милосердя. «Вони є зобов’язуючою дорогою, але доступною для всіх (…) Вистачить, аби кожен з нас почав запитувати себе: Що я сьогодні можу зробити для того, щоб виходити назустріч потребам свого ближнього».

Християнин покликаний бути пильним

Під час загальної аудієнції 11 жовтня 2017 року Святіший Отець підкреслив, що в період після Ісусового воскресіння, в якому «чергуються спокійні та тривожні моменти», християни ніколи не здаються. Євангелія заохочує бути чуйними, а Ісус бажає, щоб наше життя було трудолюбивим, аби ми ніколи не втрачали пильності та «з вдячністю та захопленням приймали кожен день, дарований нам Богом».

«Кожен ранок – це чиста сторінка, яку християнин починає писати добрими ділами», – сказав Папа, додаючи: «Християнин не призначений для нудьгування, а радше для терпеливості. Він знає, що також і серед монотонності деяких завжди однакових днів приховане таїнство благодаті».

17 вересня 2018, 16:49