Шукати

Загальна аудієнція, копія статуї Матері Божої з Люхану, 30.10.2019 Загальна аудієнція, копія статуї Матері Божої з Люхану, 30.10.2019 

Чудесне зцілення завдяки вірі: коли молитва відкриває небо

Чудо зцілення дев’ятирічної дівчинки сталося в Аргентині завдяки ревній молитві її батька. Про це розповів Папа Франциск під час молитви «Ангел Господній» у неділю 24 жовтня в контексті євангельського уривку про зцілення сліпця Вартимея.

с. Емілія Вандич, СНДМ – Ватикан

У неділю, 24 жовтня 2021 року, під час молитви «Ангел Господній» Святіший Отець запропонував роздумування над євангельським уривком про сліпця Вартимея, який просить змилуватися над ним та визнає Ісуса Месією. Вартимей не говорить багато слів: він звертається до Христа з вірою та довір’ям до Божої любові, яка може зробити те, що людині не під силу. Сліпець не просить милостині, але виявляє свою сліпоту та своє страждання через те, що не може бачити. Однак, крім сліпоти, Вартимей виявляє рани свого серця, приниження, нездійсненні мрії, помилки. Він молиться серцем. «А як молимося ми?» – запитує Римський Архиєрей, – «чи виявляємо Богові наші рани, приниження, розбиті мрії; чи приносимо Творцеві нашу історію?» Папа зауважив, що молячись, ми, зазвичай, не віримо в чудо.

Молитва, що творить чудо

В контексті цієї євангельської історії Папа Римський розповів про чудо зцілення дев’ятирічної дівчинки, що сталося приблизно п’ятнадцять років тому, під час молитви до Пречистої Діви, вшанованої в санктуарії в Люхані, небесної покровительки Аргентини. Дівчинка перебувала в лікарні у важкому стані й лікарі не обіцяли, що вона проживе до наступного дня. Батько, уповаючи на Боже милосердя, відразу ж поїхав до санктуарію Божої Матері, що розташований на відстані сімдесяти кілометрів від столиці Аргентини. Храм був уже зачинений, але цей батько, тримаючись за залізну огорожу перед воротами, протягом усієї ночі ревно молився: «Господи, врятуй її! Даруй їй життя!» Вранці, повернувшись до лікарні та побачивши заплакану дружину, подумав, що донька померла. Однак вона сказала, що сталося щось неймовірне. Лікарі цього не можуть пояснити, – сталося чудо й дитина здорова. Коли людина молиться з усіх сил, Господь її вислуховує. Чи маємо таку відвагу в молитві? – запитує Святіший Отець.

Свідчення місцевого священика

Аргентинський священик, що захотів залишитися невідомим, розповідає, що був свідком згаданого чуда. Однієї літньої ночі він повертався від своїх рідних і побачив молодого чоловіка, що опівночі молився перед зачиненими дверима базиліки. Чоловік розповів про свою хвору дитину, яка перебувала в лікарні на грані смерті. Він прийшов до Люхану та приніс для Богородиці букет троянд. Священик запропонував йому зайти до храму. Батько дівчинки поклав квіти до стіп Матері Божої, став навколішки та молився вервицю за свою дитину. Після молитви, що тривала приблизно 20 хвилин, священик його поблагословив і вони попрощалися. Це була неділя.

Наступної суботи до санктуарію прийшов чоловік із дев’ятирічною дівчинкою та розповів про чудо зцілення, що сталося під час молитви, завдяки Пресвятій Богородиці. Цю історію священик розповів Папі Францискові, коли той був єпископом Буенос-Айреса в Аргентині.

У світлі численних зцілень, про які читаємо в Євангелії, бачимо таємницю Бога, який діє у різних часах людської історії. Чуда, що сталися завдяки Пресвятій Богородиці є наче новими сторінками Євангелія, які запрошують глибоко жити Божим Словом та прославляти Бога за Його діяння.

28 жовтня 2021, 15:35