Шукати

Мандрівка сторінками Книги книг (7 червня 2020)

Щоб нагадати Вибраному народові, серед іншого, про важливість справжнього поклоніння Богові, у Святому Письмі з’явилися окрема книга, переповідаючи історію взаємин з Творцем саме в цьому ключі. А що ця книга говорить нам? Про це розповідає о. д-р Теодосій Р. Грень, ЧСВВ у черговому випуску недільної рубрики «Мандрівка сторінками Книги книг. Що Боже Слово говорить нам сьогодні?».

Наша мандрівка привела нас до Книг Хронік. Для того, аби зрозуміти задум автора, необхідно поглянути на історичний контекст, в якому формувалися дані біблійні тексти. Мова йде про період, коли юдеї повернулись з вавилонської неволі на рідні землі. Найбільшою проблемою народу, що повернувся додому, була безнадія, велике розчарування та брак ентузіазму для відновлення, підняття з руїни до нового життя. Саме тому автор книг Хронік бажає розповісти юдеям їхню славну історії та показати, що Бог завжди був присутнім у ній, ніколи не залишаючи Свій люд. Особливим знаком цієї присутності є храм.

Слова Святого Письма, натхненні самим Богом, скеровані до людей усіх народів та всіх часів, а отже й до нас. В часі, коли людство розпочинає маленькими кроками виходити із неволі пандемії коронавірусу, повертаючись до батьківщини звиклого життя, слова Книги Хронік також і нам хочуть вказати на важливість храму у нашому житті. Сьогодні, мабуть, не один християнин запитує себе про потребу “відбудувати” наш храм, тобто, потребу повернутись і фізично брати участь у богослужіннях в наших святинях…

07 червня 2020, 10:12