Шукати

Папа семінаристам з Іспанії: без любові до Бога й братів не зможемо звіщати Бога

Зустрічаючись із семінаристами дієцезіальної Духовної семінарії Бурґоса, Святіший Отець закликав до єдності з Богом у місії звіщення Євангелія всім народам.

о. Яків Шумило, ЧСВВ – Ватикан

У суботу, 27 квітня 2024 р. Папа Франциск прийняв на аудієнції в Апостольському палаці у Ватикані спільноту Духовної семінарії святого Йосифа з іспанського міста Бурґос. У своєму слові Святіший Отець звернув увагу на те, що формація майбутніх священників відбувається на землі «з багатою історією та традиціями», а самі семінаристи, представляючи мозаїку рас, культур і вікових груп, зібралися разом, щоб відповісти на заклик Ісуса до священства.

Плекати єдність між собою та любов до Бога

Папа Франциск вказав присутнім на уривок з Євангелії від Луки, у якому Ісус посилає апостолів у місця, куди сам мав прийти (пор. Лк. 10,1), що є закликом наповнити Божою присутністю землю, будуючи спільноту, Церкву та Божий люд. «Перш за все, ця мета реалізується, якщо ми є різнорідною групою, яка вміє приймати і збагачувати один одного. Без любові до Бога і братів, без ходіння “по двоє”, як каже євангелист, ми не можемо нести Бога», – зазначив Святіший Отець.

Божа присутність, яка дарує Його мир

Інший заклик Папи стосувався виявлення абсолютної готовності проповідувати Христа в різних місцях. «Наявність Бога в нас наповнює нас миром, миром, який ми можемо передавати, який ми можемо нести всім народам, всім містам, який ми бажаємо для кожного місця. – зауважив він. – І таким чином ви наповните своїм світлом терени, які зараз здаються безплідними, удобрюючи їх надією».

27 квітня 2024, 10:52