Шукати

Папа: Не втрачаємо надію на мир, Бог в Ісусі відкрив нам дорогу миру

Після проказування молитви «Ангел Господній» у Всесвітній день миру Папа Франциск знову привернув увагу до трагедії війни в Україні та в інших частинах світу, побажавши, щоб ресурси людстсва спрямовувалися на розвиток, а не на війну.

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ – Ватикан

З ініціативи святого Папи Павла VI, у перший день року відзначається Всесвітній день миру, а 1 січня 2023 року це було вже 56-те таке відзначення. З цієї нагоди Папа Франциск, промовляючи після проказування молитви «Ангел Господній», склавши побажання з нагоди нового року, мовив:

«У цей день, який Святий Павло VI бажав присвятити молитві та роздумам про мир у світі, ми ще сильніше відчуваємо нестерпний контраст війни, яка в Україні та в інших регіонах сіє смерть і знищення. Однак, ми не втрачаємо надію, бо маємо віру в Бога, Який в Ісусі Христі відкрив нам дорогу миру. Досвід пандемії вчить нас, що ніхто не може врятуватися сам, але що разом можемо ступати стежками миру та розвитку. В усьому світі, серед всіх народів підноситься волання: ні війні! Ні переозброєнню! Ресурси повинні іти на розвиток: охорону здоров’я, харчування, освіту, працю».

Святіший Отець згадав про різні ініціативи, що відбуваються в усьому світі, зокрема, вчорашній марш за мир, організований італійськими громадськими організаціями, які здійснили протягом минулого року чотири гуманітарні каравани миру в Україну, та різні ініціативи Спільноти святого Егідія, представники якої були присутні на площі Святого Петра.

01 січня 2023, 12:29