Шукати

2021.10.20 Загальна аудієнція 2021.10.20 Загальна аудієнція 

Загальна аудієнція з Папою: «урок свободи», що випливає із серця

Приклад вільної поведінки хлопчика з порушеннями інтелектуального розвитку, що вийшов на сцену під час загальної аудієнції, став для Папи Франциска нагодою нагадати про наше покликання до свободи перед Господом.

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ - Ватикан

На початку загальної аудієнції в середу, 20 жовтня 2021 р., трапилася нестандартна ситуація. В той час, як співробітники Державного Секретаріату зачитували різними мовами уривок зі Святого Письма, на сцену залу Павла VI у Ватикані вийшов хлопчик. Десятирічний Паоло, дитина з порушеннями інтелектуального розвитку, разом з батьками прибув на зустріч з Папою з південноіталійського регіону Апулії.

Паоло підійшов до Святішого Отця, поспілкувався з ним, а згодом зайняв місце у кріслі поруч, яким для нього поступився регент Префектури Папського Дому монсеньйор Леонардо Сапієнца. Через якийсь час прийшла мама, яка забрала дитину, але Папа використав цю ситуацію, щоб зробити вступ до свого чергового повчання, присвяченого роздумам на посланням святого Павла до галатів.

Наступник святого Петра зауважив, що протягом останнього періоду ці зустрічі з прочанами присвячені темі свободи, яка випливає з віри. «Мені спало на думку те, що казав Ісус про спонтанність і свободу дітей, коли цей хлопчик почувався вільним, аби наблизитися та поводитися так, ніби перебуває у себе вдома», – сказав Папа, нагадуючи Христові слова: «Також і ви, якщо не будете як діти, не ввійдете у Небесне Царство».

«Наважитися наблизитися до Господа, бути відкритими на Господа, не боятися Господа: дякую цій дитині за урок, який вона дала нам усім», – мовив Святіший Отець, побажавши для Паоло Божої допомоги в зростанні та доланні труднощів, пов’язаних з недугою, дякуючи за свідчення, «що випливало із серця».

20 жовтня 2021, 12:02