Папа: щоб кожен був готовим до євангелізації шляхом життєвого свідчення

У центрі молитовного наміру, який Папа Франциск пропонує на «місійний» місяць – покликання кожного християнина проповідувати Христа прикладом свого життя.

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ - Ватикан

Ісус кличе нас усіх бути учнями-місіонерами, але що для цього потрібно. «Вистачить бути відкритими на Його поклик та жити в єдності з Господом у найщоденніших речах: на роботі, під час зустрічей, повсякденних справ, щоденних несподіванок, завжди піддаючись проводові Святого Духа», – відповідає Папа Франциск, представляючи молитовне намірення на жовтень, який відзначається у Церкві як місійний місяць, в третю неділю якого припадає Всесвітній місійний день.

Особливістю цьогорічного жовтня є також те, що цього місяця розпочинається синодальний процес в рамках XVI Звичайної Загальної Асамблеї Синоду Єпископів на тему «Задля синодальної Церкви: сопричастя, участь і місія», а саме – її дієцезальний етап. Питомим покликанням Церкви є євангелізувати, і Папа хоче нагадати, що місія не є прерогативою окремих категорій, але притаманна всім членам Божого люду.

«Якщо тебе спонукає Христос, якщо ти щось робиш тому, що тебе провадить Христос, інші легко це помітять. Тоді твоє життєве свідчення викликає захоплення, а воно змушує інших замислитися: “Як це можливо?”, або: “Звідки ця людина черпає любов, з якою ставиться до всіх, привітність і хороший настрій?”» – пояснює Святіший Отець, наголошуючи на тому, що місія – це не прозелітизм, що вона ґрунтується на зустрічі між людьми та на свідченні тих, які кажуть: «Я знаю Ісуса, і я би хотів, аби й ти Його пізнав».

«Браття й сестри, молімося, щоби кожен охрищений брав участь в євангелізації та щоб він був готовим до місії через своє свідчення життям. І щоб це життєве свідчення мало смак Євангелія», – закликає Папа Франциск членів Всесвітньої мережі молитви в намірах Папи, як також всіх людей доброї волі, що моляться в наміреннях Святішого Отця.

30 вересня 2021, 16:01