Краса подружжя. Молитовний намір Папи на червень 2021

Святіший Отець присвятив свій молитовний намір на червень красі подружжя, яке він називає «вимогливою подорожжю», але в якій дружина й чоловік не є самотніми, «бо їх супроводжує Ісус».

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ – Ватикан

«Чи є правдою те, як дехто каже, що молодь не хоче одружуватися, особливо в ці, такі важкі, часи?» – таким запитанням Папа Франциск розпочинає представлення молитовного намірення на червень, наголошуючи на тому, що «одружитися й ділитися життям – прекрасна річ».

Сьогодні мусимо визнати, що подружжя переживає не найкращі часи. Статистика сигналізує про значне зменшення кількості одружень, яке в багатьох країнах супроводжується зростанням віку, коли укладаються подружжя. Значно збільшується кількість розлучень, яка в деяких країнах сягає понад 50% пар.

«Це вимоглива подорож, іноді важка, часом складна, але варто насмілитись», – говорить Папа, вказуючи на те, що «в цій подорожі протягом усього життя дружина й чоловік не самотні; їх супроводжує Ісус».

У контексті п’ятиріччя Апостольського напоумлення «Amoris Laetitia» проводиться спеціальний рік, покликаний привернути увагу до теми сімейної любові як покликання та дороги до святості. Святіший Отець звертає увагу на те, що подружжя – це не просто «суспільний» акт, але «покликання, яке зроджується в серці, це усвідомлене рішення на все життя, яке вимагає особливої підготовки».

«Будь ласка, ніколи не забувайте про це. Бог має для нас мрію, має любов, і просить, аби вона стала нашою. Вчинімо нашою любов, яка є мрією Бога», – закликає Папа, підсумовуючи: «І помолімось за молодь, що готується за підтримки християнської спільноти до подружжя: щоб вони зростали в любові, щоб зростали в любові з великодушністю, вірністю й терпеливістю. Бо для любові потрібно мати багато терпеливості. Але воно того варте, чи не так?».

01 червня 2021, 16:01