Шукати

1576494555915.JPG

Папа до дітей: Будьте маленькими мостами

Звертаючись до юних представників мирянської організації «Католицька Акція», Святіший Отець дав їм «домашнє завдання» на Різдво: молитися та споглядати Дитятко Ісуса, що примирив людський рід.

Світлана Духович – Ватикан

В понеділок, 16 грудня 2019 р., Папа Франциск зустрівся з дітьми та підлітками «Католицької Акції», які, вже за традицією, завітали до нього, щоб скласти різдвяні побажання від імені дитячого та дорослого відділів цієї організації.

Звертаючись до них Святіший Отець пригадав, що цього року «Дитяча Католицька Акція Італії» відзначає 50-річний ювілей. Він зазначив, що їхня виховна програма допомагає їм усвідомити свою місію учнів-місіонерів. Папа також пригадав про їхню ювілейну програму, що відбулася від 31 жовтня до 2 листопада цього року.

“Даю вам домашнє завдання, – зазначив Папа Франциск, звертаючись до присутніх, – у день Різдва зосередьтеся на молитві та з таким самим подивом, як у пастирів, подивіться на Дитятко Ісуса, Який прийшов у світ, аби принести Божу любов, що все оновляє. Через Своє народження Христос став мостом між Богом і людьми, примирив землю й небо, зібрав воєдино весь людський рід. І сьогодні Він просить також і вас бути маленькими «мостами» там, де ви мешкаєте: вже тепер ви розумієте, що завжди існує потреба будувати мости, чи не так?”

Святіший Отець запитав дітей, що краще будувати: стіни, чи мости. «Мости!» – гучно відповіли вони. Папа додав, що будувати мости не завжди легко, але «коли ми об’єднані з Христом, то можемо це зробити».

На завершення Папа Франциск закликав дітей вчитися від Марії, Матері Божої, що означає Різдво. Вона разом із святим Йосифом може навчити того, як потрібно приймати Христа, поклонятися Йому та день за днем наслідувати Його.

16 грудня 2019, 12:52