Папа: Коли бачимо страждаючого, ми повинні молитися

Святіший Отець прокоментував курйозний випадок, що трапився під час загальної аудієнції.

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ – Ватикан

Коли Папа Франциск виголошував катехизу, промовляючи до паломників, які в середу, 21 серпня 2019 р., зібралися в залі Павла VI на загальну аудієнцію, на сцену вибігла дівчинка з психічним розладом. Коли ж охоронці хотіли її відвести до батьків, Святіший Отець перервав свої роздуми та розпорядився залишити її в спокої, додавши: «Бог промовляє до дітей».

До цієї ситуації Папа повернувся наприкінці аудієнції, вітаючи італомовних прочан. «Всі ми, – сказав він, – бачили цю гарну дівчину, гарну й бідолашну, бо є жертвою хвороби й не усвідомлює своїх вчинків. Хочу запитати одну річ, а ви дайте відповідь, кожен у своєму серці: чи побачивши її, я молився, аби Господь зцілив, оберігав її? Чи помолився за її батьків і за її родину? Завжди, коли бачимо страждаючого, ми повинні молитися. Нехай же ця ситуація допоможе нам завжди запитувати себе: чи я молюся за цю людину, яку бачив з очевидними стражданнями?» – побажав Святіший Отець.

А скерувавши свою думку до молоді, хворих, похилих віком і молодят, Папа склав наступне побажання: «За прикладом святого Папи Пія Х, якого сьогодні свято, заохочую вас виходити назустріч Ісусові Христові слуханням Його Євангелія та добрими ділами. Нехай же Святий Дух підтримує вас на вашій дорозі».

21 серпня 2019, 13:21