Папа Франциск Папа Франциск 

Папа: Який безкорисливий дар можемо зробити сьогодні?

Через повідомлення у Твіттері Святіший Отець заохочує перевірити, чи наші руки не порожні любові

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ – Ватикан

«Погляньмо на свої руки, часто порожні любові, та спробуймо сьогодні подумати про безкорисливий дар, який можемо зробити», – заохочує Папа Франциск через Твіттер у понеділок, 14 січня 2019 року.

Ознака того, що ми знайшли Ісуса

Тема безкорисливості та любові часто звучить у проповідях та повчаннях Святішого Отця. В цей період, коли ще відлунює радість Різдва та подій, що відбувалися навколо народження Божого Сина, згадаємо його минулорічну проповідь з нагоди урочистості Богоявлення Господнього.

Роздумуючи над вчинком волхвів, Папа зазначив, що прибувши до Ісуса після тривалої подорожі, мудреці роблять те, що й Він зробив: дарують. Ісус присутній там, щоб віддати Своє життя, вони ж складають Йому свої цінні дари. Як зауважив проповідник, безкорисливо дарувати задля Господа, нічого не очікуючи взамін, є «надійним знаком того, що ми знайшли Ісуса». Це означає «чинити добро без розрахунків, навіть якщо нас ніхто про це не просить».

«Принести приємний Ісусові дар означає заопікуватися хворим, присвятити час нестерпній людині, допомогти комусь, хто не викликає в нас жодного інтересу, дарувати прощення тому, хто нас образив. Це безкорисливі дари, яких не може бракувати в християнському житті», – наголосив Папа Франциск.

14 січня 2019, 13:33