Папа до молоді Мадагаскару: З Богом усе можливе

Глава Католицької Церкви надіслав відеопослання мадагаскарській молоді, закликаючи довіритися Богові та великодушно відповідати на Його поклик

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ – Ватикан

«Ідіть та звіщайте всім, що Ісус любить нас, що з Ним пропадає всілякий страх!» – закликав Папа Франциск молодь Мадагаскару, що зібралася на національну зустрічі молоді, яка від 8 до 14 жовтня 2018 р. відбувалася в місті Махадзанґа на північному заході країни. Відеозвернення Святішого Отця транслювалося наприкінці заключної Святої Меси.

Бог перемагає страх

Глава Католицької Церкви запевнив юнаків і дівчат в тому, що вони перебувають в його серці та в серцях Отців Синоду, а тоді поділився думками щодо теми зустрічі «Не бійся, Маріє, Ти бо знайшла ласку в Бога», що є словами ангела, сказаними Богородиці під час Благовіщення.

«Ці слова Бог сьогодні скеровує до вас. Подібно до того, як Господь зглянувся над Марією та зробив Їй дар Своєї благодаті, Він з любов’ю, пошаною та ніжністю дивиться на вас. Йому відомі ваші побоювання та слабкості. З Ним усе можливе. Марія все віддала в Його руки: чиніть так само, як Вона, прийміть цей Божий дар, навстіж відчинивши своє серце для кращого», – закликав Папа.

Скарб благодаті.

Святіший Отець зазначив, що Божа благодать – це скарб, про який, однак, з легкістю забуваємо. А це тому, що «Господь ніколи не нав’язується», але завжди каже: «Якщо хочеш…». «Знайдіть час, аби слухати Його запрошення, щоб відповісти на нього всім своїм серцем та з вашою великодушністю! Що за щастя відповісти на поклик Ісуса! Як же багато священиків і богопосвячених осіб можуть засвідчити це: Ісус надає сенсу всьому нашому життю», – сказав Папа, закликавши:

«Ідіть і звіщайте всім, що Ісус любить нас, що з Ним пропадає всілякий страх! Здійснюйте свої мрії та спільно трудіться над будуванням свого та вашої країни майбутнього, завжди шукаючи добра одні одних. Посилаю вас як посланців миру та надії до ваших міст і сіл, туди, де ви вчитеся чи працюєте».

14 жовтня 2018, 13:01