Шукати

vatican-pope-audience-1533057553016.jpg

Папа: Наслідування Христа – запорука успішності місії

Зустріч Папи з міністрантами завершилася Літургією Слова, під час якої Святіший Отець виголосив проповідь, заохочуючи підлітків і молодь все робити на Божу славу, наслідуючи святих

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ - Ватикан

«Від нашої послідовності залежить те, чи наші брати і сестри розпізнають в Ісусі Христі єдиного спасителя та надію світу», – наголосив Папа Франциск, проповідуючи під час Літургії Слова, якою закінчилася його зустріч з учасниками ХІІ Міжнародного паломництва міністрантів, що відбулася на площі Святого Петра у Ватикані ввечері, 31 липня 2018 року.

Все на Божу славу

Коментуючи слова святого Павла «Робіть все на Божу славу», що прозвучали під час читання, Святіший Отець звернув увагу на те, що «служити Божій славі в кожній речі, яку робимо, – це визначальний критерій нашого діяння, найбільший підсумок того, що означає жити дружбою з Ісусом». Саме це є орієнтиром для нас, коли ми не впевнені, що слід чинити, допомагаючи «розпізнати Божий голос всередині нас, що промовляє у сумлінні». «Божа слава, додав він, – це стрілка компаса нашого сумління».

Подобатися всім в усьому

«Святий Павло, – вів далі проповідник, – говорить про ще один критерій: намагатися подобатися всім у всьому, щоб вони досягли спасіння. Всі ми, – пояснив він, – є Божими дітьми, маємо ті самі прагнення, мрії та ідеали. Іноді хтось залишається розчарованим, і саме ми можемо наново запалити світло, передати трохи хорошого настрою. Так простіше досягнути згоди та свідчити в щоденному житті Божу любов та радість віри. Це від нашої послідовності залежить те, чи наші ближні визнаватимуть Ісуса Христа як єдиного спасителя та надію світу».

Наслідувати Христа

У цьому контексті Папа зауважив, що може виникнути запитання: «Чи це не надто високе завдання?». Дійсно, мова йде про «велику місію», але «можливу», й заохочення нам знову додає святий Павло, який пише: «Будьте моїми послідовниками, як я Христа».

«Саме так, ми можемо жити цією місією, наслідуючи Ісуса, як це робив святий Павло та всі святі. Погляньмо на святих, які є живим Євангелієм, бо зуміли перекласти Христове послання в своє життя» – сказав Святіший Отець, закликавши: «Ставаймо наслідувачами святих, робімо все на Божу славу і для спасіння ближніх. І вважайте та пам’ятайте: на цій дорозі наслідування святих, на цій дорозі святості, нема місця для лінивої молоді».

31 липня 2018, 19:30