Kërko

 campo di grano campo di grano

Papa: “mos e përdorni grurin si armë lufte!”

Thirrja e Françeskut që konflikti në vijim të mos ua mohojë edhe bukën e gojës popullsive më të varfra, për shkak të bllokimit të eksportimit të drithit nga Vendi evropiano-lindor, një nga prodhuesit më të mëdhenj në botë të kësaj pasurie parësore ushqimore

R.SH. - Vatikan

Në audiencën e përgjithshme, Papa Françesku foli edhe një herë për pasojat e konfliktit në Ukrainë: “Duhet bërë çdo përpjekje që të garantohet e drejta e njeriut për t’u ushqyer”- theksoi.

 Bllokada e eksportit të drithit nga Ukraina, nga e cila varet jeta e miliona njerëzve, veçanërisht e vendeve më të varfra, është tejet shqetësuese. Sot paradite, gjatë audiencës së të mërkurës në Sheshin e Shën Pjetrit, Papa Françesku foli sërish për pasojat e konfliktit në Ukrainë:

“Bëj thirrje të mos kursehen përpjekjet për të zgjidhur këtë çështje dhe për të garantuar të drejtën universale të njeriut për t’u ushqyer” – theksoi:

“Ju lutemi, mos e përdorni grurin, ushqimin kryesor, si armë lufte”!

E duke iu drejtuar shtegtarëve të gjuhës portugeze, të pranishëm në shesh,  kujtoi edhe:

 “Në fund të muajit maj, i drejtuam Zojës lutjen tonë këmbëngulëse për paqe. Mbetemi të bashkuar me Të, duke pritur Rrëshajë të reja e duke kërkuar që dhurata e Shpirtit Shenjt të na ndihmojë të rizbulojmë shtigjet e dialogut dhe unitetit”.

01 qershor 2022, 12:53