Kërko

Vatican News
Giornata Mondiale del Donatore di Sangue Giornata Mondiale del Donatore di Sangue 

Papa: dhurimi i gjakut është akt i thjeshtë por shumë i rëndësishëm

Papa: "Sot bie Dita Botërore e Dhuruesve të Gjakut. Kjo ditё është një rast i volitshёm për të stimuluar shoqërinë të jetë solidare dhe e ndjeshme ndaj atyre që kanë nevojë. Përshëndes vullnetarët e pranishëm dhe shpreh vlerësimin tim për të gjithë ata që kryejnë këtë akt të thjeshtë por shumë të rëndësishëm për t’i ndihmuar të tjerët".

R.SH. - Vatikan

"Sot bie Dita Botërore e Dhuruesve të Gjakut. Kjo ditё është një rast i volitshёm për të stimuluar shoqërinë të jetë solidare dhe e ndjeshme ndaj atyre që kanë nevojë. Përshëndes vullnetarët e pranishëm dhe shpreh vlerësimin tim për të gjithë ata që kryejnë këtë akt të thjeshtë por shumë të rëndësishëm për t’i ndihmuar të tjerët". Kёsht tha Papa Françesku dje në pёrfundim të lutjes sё Ëngjëllit Tёnzot, kremtuar nё mesditё në sheshin e Vatikanit.

'Në çdo pikë ka një histori. E jona', ky është slogani i zgjedhur sivjet për të kujtuar rëndësinë e dhurimit tё gjakut, një gjest bujar e shpëtimprurës pёr jetën e njerëzve. 

15 qershor 2020, 12:00