Kërko

Vatican News
 Papa pret presidentin e Hungarisë János Áder Papa pret presidentin e Hungarisë János Áder  (ANSA)

Në audiencë tek Papa, presidenti i Hungarisë János Áder

Gjatë bisedimeve zhvilluar në Sekretarinë e Shtetit të Vatikanit, u vlerësuan marrëdhëniet e mira dypalëshe dhe Kongresi i 52-të Eukaristik Ndërkombëtar, mbajtur në Budapest shtatorin e kaluar. U trajtuan edhe temat e drejtësisë shoqërore, të mikpritjes, promovimit të familjes, mbrojtjes së gjithësisë e, sidomos, tema e së sotmes dhe e së ardhmes së Evropës.

R. SH. - Vatikan

Papa Françesku priti sot në audiencë presidentin e Hungarisë, János Áder, i cili më pas u takua edhe me kardinalin Pietro Parolin, sekretar i Shtetit të Shenjtërisë së Tij, shoqëruar nga imzot Miroslaw Wachowski, zëvendës-sekretar për Marrëdhëniet me Shtetet. Njoftimin e jep Salla e Shtypit e Selisë së Shenjtë.

Bisedimet në Sekretarinë e Shtetit

Gjatë bisedimeve të përzemërta, zhvilluar në Sekretarinë e Shtetit, u shpreh vlerësimi për marrëdhëniet e mira dypalëshe, duke kujtuar posaçërisht njëqindvjetorin e marrëdhënieve diplomatike të Selisë së Shenjtë me Hungarinë si dhe tridhjetë vjetorin e rivendosjes së tyre e duke u ndaluar posaçërisht tek kremtimi i Kongresit të 52-të Eukaristik Ndërkombëtar në Budapest, shtatorin e kaluar.

Nga drejtësia shoqërore, tek Evropa

U prekën edhe disa tema me interes të përbashkët, si ajo e drejtësisë shoqërore, e mikpritjes, e kujdesit për familjen, e mbrojtjes së gjithësisë e, sidomos, e së tashmes dhe e së ardhmes të  Evropës.

14 shkurt 2020, 14:43