Kërko

Vatican News
 Papa pret kryemnistrin sllovak Peter Pellegrini Papa pret kryemnistrin sllovak Peter Pellegrini  (ANSA)

Në audiencë tek Papa, kryeministri sllovak Peter Pellegrini

Në qendër të bisedimeve të përzemërta, tema me karakter ndërkombëtar e e rajonal, si situata në Ukrainë dhe në Ballkanin perëndimor, ndërhyrjet e reja legjislative në favor të bashkësive fetare, pakicat kombëtare, promovimi i lirisë së besimit, mikpritja dhe drejtësia shoqërore.

R. SH. - Vatikan

Sot Papa Françesku priti në audiencë, në Vatikan, kryeministrin e Republikës Sllovake, Peter Pellegrini, i cili më pas u takua edhe me Sekretarin e Shtetit, kardinalin Pietro Parolin, shoqëruar nga imzot Paul Richard Gallagher, Sekretar për Marrëdhëniet me Shtetet.

Gjatë bisedimeve të përzemërta, u fol kryesisht për marrëdhëniet e mira dypalëshe, me urimin që të fuqizohen më tej, posaçërisht në fushën e edukimit. U komentuan, më pas, edhe ndërhyrjet e fundit legjislative në favor të bashkësive fetare, duke prekur disa tema lidhur me lirinë fetare, mikpritjen e drejtësinë shoqërore. Së fundi, në dritën e Këshillit të Ministrave të OSBE-së, mbajtur në Bratislavë, nën presidencën sllovake, u trajtuan edhe tema me karakter ndërkombëtar e rajonal, me vëmendje të veçantë tek situata në Ukrainë e në Ballkanin perëndimor.

09 dhjetor 2019, 14:29