Kërko

Vatican News
2019.10.07 Sinodo 2019.10.07 Sinodo   (Vatican Media)

Papa: "Të respektohet historia dhe kultura e popujve të Amazonës

"Çdo popull ka identitetin e vet, ndërgjegjen nga e cila vjen ndërgjegjësimi, një mënyrë për të vështruar të vërtetën, historinë, hermenutikën", theksoi Papa Françesku, duke paralajmëruar edhe një herë të ruhemi nga" kolonizimi ideologjik, kaq i zakonshëm", që "shkatërron historinë e një populli".

R.SH. - Vatikan

Kjo ftesa e Papës, i cili sot paradite hapi Mbledhjen e parë të përgjithshme të Sinodit për Amazonën, që po zhvillohet në Sallën e Sinodit në Vatikan, me një fjalim të shqiptuar jashtë tekstit zyrtar, në spanjisht, që zgjati rreth njëzet minuta. "Çdo popull ka identitetin e vet, një vetë-ndërgjegje nga e cila vjen ndërgjegjësimi, një mënyrë për të vështruar të vërtetën, një histori, një hermenutikë", theksoi Papa Françesku, duke paralajmëruar edhe një herë të ruhemi nga" kolonizimi ideologjik, kaq i zakonshëm", që "shkatërron historinë e një populli".

07 tetor 2019, 12:13