Kërko

Vatican News

Udhëtimi i Papës Françeskut në Afrikë në një minutë

Në më pak se një minutë, tingujt, vallet dhe ngjyrat e popujve të Mozambikut, Madagaskarit dhe Mauritius që kremtuan fenё në Krishtin me Papa Françeskun gjatë shtatë ditëve të udhëtimit tё 31-tё ndërkombëtar apostolik në Afrikë nga 4 deri mё 10 shtator.

R.SH. - Vatikan

Në më pak se një minutë, tingujt, vallet dhe ngjyrat e popujve të Mozambikut, Madagaskarit dhe Mauritius që kremtuan fenё në Krishtin me Papa Françeskun gjatë shtatë ditëve të udhëtimit tё 31-tё ndërkombëtar apostolik në Afrikë nga 4 deri mё 10 shtator.

Ishte njё çast gëzimi të madh për popullin e tre kombeve: mozambikan, mallgash e mauriciusian, ku Kisha është ashtu si e dëshiron Papa Françesku: “e varfër, ndërmjet të varfërve e në misionin e përhershëm të inkulturimit, soldaritetit, dialogut”. Shtegtimin e Papës mund ta përmbledhim me tri fjalët e motove: “Shpresë. Paqe, Pajtim”. Fjalë këto, më të nevojshme se kurrë, në këto troje.

11 shtator 2019, 13:05