Kërko

Vatican News
Kardinali Estepa Llaurens Kardinali Estepa Llaurens 

Françesku kujton shërbimin fisnik të kardinalit Estepa Llaurens

Në një telegram, Papa shpreh ngushëllimet për kardinalin José Manuel Estepa Llaurens, kryeipeshkëv ushtarak nderi i Spanjës.

R. SH. - Vatikan

“Një shërbim të vazhdueshëm e bujar ndaj Kishës”. Këtë bëri gjithë jetën kardinali José Manuel Estepa Llaurens, vdekur dje, në moshën 93 vjeçare. E këtë theksoi edhe Papa Françesku në telegramin e ngushëllimit për humbjen e Hirësisë së Tij.

Afërsi shpirtërore

Papa e kujton figurën e kryeipeshkvit ushtarak të nderit në vendin iberik e, me mirënjohje, frytet e angazhimit të tij, në një telegram ngushëllimi  drejtuar imzot Juan del Rio Martín, kryeipeshkëv aktual ushtarak i Spanjës, duke iu lutur t’i trasmetojë ngushëllimet dhe afërsinë shpirtërore  familjarëve  të kardinalit të ndjerë, meshtarëve e besimtarëve të dioqezës ushtarake. Papa Françesku i larton Zotit lutje për pushimin e amshuar të Kardinalit, duke dhënë, njëkohësisht, Bekimin apostolik, në shenjë feje e shprese në Krishtin e ngjallur.

22 korrik 2019, 13:59