Kërko

 logo gmg lisboa 2023 logo gmg lisboa 2023

Takim i grupeve vullnetare të Ditës Botërore të Rinisë 2023

Në përgatitje të DBR-së së Lisbonës 2023: komiteti organizues vendas, kamp formimi për kryetarët e gruepeve vullnetare

R.SH. - Vatikan

Pritja dhe entuziazmi i drejtuesve të grupeve të vullnetarëve të DBR-së në Lisbonë (1-6 gusht 2023) është gjithnjë në rritje. 150 nga këta të fundit, mbledhur nga e gjithë Portugalia, morën pjesë në kampin stërvitor, organizuar në kryeqytetin lusitan ditët e fundit. I krijuar nga komiteti organizativ vendas i DBR-së, kampi u krijoi mundësinë pjesëmarrësve të njiheshin hollësisht me të gjithë organizimin e Ditës Botërore të Rinisë.

Sipas njoftimeve të Komitetit Organizativ (Col), drejtuesit e grupit zhvilluan aktivitete praktike rinore, morën pjesë në çaste lutjeje dhe dëgjuan disa dëshmi nga vullnetarët e mëparshëm të DBR-së. Pjesëmarrësit i përshëndeti At Américo Aguiar, kryetar i Fondacionit DBR   Lisbonë, 2023, i cili nënvizoi rëndësinë e punës së vullnetarëve në pritje të një ngjarjeje, siç është Dita Botërore e Rinisë!

15 korrik 2022, 13:06