Kërko

Vatican News
Collegio italo-albanese di sant'Adriano Collegio italo-albanese di sant'Adriano  

Më 19 janar 1731 u hap kolegji arbëresh i Shën Adrianit

Me 19 janar 1732 hapet kolegji arbëresh i Shën Adrianit, që i dha personalitete të mëdha Kishës e kulturës shqiptare.

R.SH. - Vatikan

Me 19 janar 1732 hapet kolegji arbëresh i Shën Adrianit, që i dha personalitete të mëdha Kishës e kulturës shqiptare. Pra, si sot, me 19 janar 1732 Kisha Arbëreshe çeli në Kalabri kolegjin e Shën Adrianit, institucion i rëndësishëm për ruajtjen e identitetit dhe kultivimin e vlerave shpirtërore, kulturore dhe etnike të Arbëreshëve.    

Në këtë kolegj studiuan dhe u formuan personalitete të ndryshme kishtare e kulturore  shqiptare si Jeronim De Rada, Markianò, Luigj Gurakuqi, Aleksandër Xhuvani, Kolë Kamsi e shumë të tjerë. Po mbi rëndësinë, rolin e kontributin e kësaj vatre shpirtërore, kulturore dhe atdhetare që e ruajti ndër shekuj shpirtin arbëresh, të dëgjojmë studiuesin arbëresh prof. Zef Chiaramonte nga Palermo.............

Ta dëgjojmë studiuesin arbëresh prof. Zef Chiaramonte nga Palermo.............
19 janar 2020, 15:32