Vatican News
Martirët Martirët  (Vatican Media)

Ndër të Lumët e ardhshëm të Kishës, 27 martirë të Luftës Civile Spanjolle

Kisha së shpejti do të ketë 28 të Lumë të rinj, shumica e të cilëve vrarë, për shkak të fesë, gjatë Luftës Civile Spanjolle, në shekullin e kaluar. Emblematike, vdekja e motrës Isabel, vrarë barbarisht në moshën 76 vjeçare.

R.SH. - Vatikan

Papa Françesku priti këto ditë, kardinalin Angelo Becciu, prefekt i Kongregatës për Çështjet e Shenjtorëve, dhe e autorizoi Dikasterin të shpallë Dekretet, që kanë të bëjnë me 28 të Lumë të ardhshëm e me gjashtë Shërbëtorë të rinj të Zotit.

Ndër ata, që do të lumnohen, janë edhe 27 martirë, vrarë për shkak të fesë ndërmjet vitit 1936 e 1937, gjatë Luftës Civile Spanjolle: Angelo Marina Alvarez e 19 shokët e Urdhrit të Fretërve Predikatarë; Giovanni Aguilar Donis dhe 4 shokët e Urdhrit të Fretërve Predikatarë; Fruitful Pérez Márquez, besimtar laik  i Urdhrit të Tretë të Shën Dominikut; Isabella Sánchez Romero (si murgeshë: Ascensión de San José), motër e Urdhrit të Shën Dominikut.

13 dhjetor 2019, 13:24