Kërko

Vatican News
Udha Kryqit prane amfiteatrit romak Koloseut Udha Kryqit prane amfiteatrit romak Koloseut  (Vatican Media)

Dioqeza Romёs, mё 21 mars, takim lutjeje nё përkujtim tё misionarëve martirë

"Edhe këtë vit - pohon ipeshkvi ndihmë i Romёs, Imzot Gianrico Ruzza – dioqeza e Romës do të takohet edhe njё herё për të kremtuar Ditën e Lutjes dhe tё agjërimit në përkujtimin e misionarëve martirë (24 mars). Kujtojmё se gjatë vitit 2018, janё vrarё dyzet dëshmitarë tё Krishtit e Ungjillit: ёshtё fjala pёr 35 priftërinj, 4 laikë dhe një seminarist ".

R.SH. - Vatikan

Vikari i dioqezës sё Romës, kardinali  Angelo De Donatis, mё datёn 21 mars do të udhëheqë marshin dhe vigjiljen e lutjes, nё përkujtim tё misionarëve martirë, organizuar nga dioqeza e Romës - në veçanti nga Caritasi  Romës, Qendra dioqezane për bashkëpunimin  misionar ndërmjet Kishave, Zyra dioqezane Migrantes dhe Komuniteti i Shёn Egjidit.

Takimi është caktuar mё 21 mars në ora 18:00 pranё amfiteatrit romak Koloseum, nё Romё. Gjatё takimit tё lutjes, do të ketë një video dëshmi, realizuar nga Don Stefano Cascio, famullitar i Shёn Bonaventurës në Torre Spaccata, nga vëllai Jean Pierre Schumacher, i vetmi qё mbijetoi nga masakra e Thibirines në Algjeri: natën midis 26 dhe 27 marsit tё vitit 1996 kur shtatë murgjë trappistë u sekuestruan  nga manastiri tyre dhe më pas u vranë më 21 maj tё tё njëjtit vit. Rregulltarët, së bashku me ipeshkvin Pierre Claverie dhe 11 dëshmitarë të tjerë të fesё sё krishterë, u shpallen tё Lumё më 8 dhjetor 2018 në Algjer.

"Edhe këtë vit - shpjegon ipeshkvi ndihmës i sektorit të Qendrës dhe Sekretar i Përgjithshëm Vikariatit tё Romёs, Imzot Gianrico Ruzza – dioqeza e Romës do të takohet edhe njё herё për të kremtuar  Ditën e Lutjes dhe tё agjërimit në përkujtimin e misionarëve martirë (24 mars). Kujtojmё se gjatë vitit 2018,  janё vrarё dyzet dëshmitarë tё Krishtit e Ungjillit: ёshtё fjala pёr 35 priftërinj, 4 laikë dhe një seminarist ".

16 mars 2019, 12:28