Kërko

Vatican News
 Karitasi, në ndihmë të të dëmtuarve nga tërmeti Karitasi, në ndihmë të të dëmtuarve nga tërmeti  (Elidon Dodaj)

Mijëra fëmijë shqiptarë presin ndihmë materiale dhe mbështetje psikologjike

Tërmeti në Shqipëri: Save the Children “nëntë mijë fëmijë, së bashku me familjet e tyre, kanë nevojë për ndihmë materiale dhe mbështetje psikologjike”.

R. SH. - Vatikan

Ndërsa në Shqipëri toka vijon të dridhet, mbi të vijojnë të dridhen edhe  nëntëmijë fëmijë që, së bashku me familjet e tyre, kanë nevojë të ngutshme për ndihma materiale dhe mbështetje psikologjike. Alarmin e jep Save the Children (Shpëtoni Fëmijët), që nënvizon se ndërmjet viktimave janë më se 4 të mitur, duke shtuar edhe se numri i njerëzve të plagosur, gjithnjë në rritje, deri tani ka arritur në më se 675 vetë. Lëkundjet e forta dhe të vazhdueshme vijojnë t’i dëmtojnë spitalet dhe strukturat shëndetësore të ndihmës së shpejtë, duke e bërë akoma më të vështirë mundësinë për t’u dhënë ndihmë mjekësore njerëzve të plagosur, që kanë shumë nevojë për të. Sipas Anila Meços, drejtoreshë e Save the Children Albania, shoqata ndërkombëtare në ndihmë të fëmijëve po angazhohet aktualisht në terren, ku po punon  në bashkëpunim të ngushtë me qeverinë, për vlerësimin e përgjithshëm të nevojave që kanë katër zonat më të dëmtuara: Durrësi, Tirana, Shijaku dhe Fushë Kruja.

“Fëmijët, të cilët e provuan mbi lëkurën e tyre tmerrin e tërmetit  - kujton - vijojnë të tronditen thellësisht, sa herë që toka rifillon t’u lëkundet nën këmbë. Duket sikur kanë harruar të flasin e, kur u zgjidhet gjuha, kujtojnë vetëm frikën, që i pushtoi, kur panë ndërtesën ku banonin duke u shkërmoqur e tëra e duke u zhdukur, si në përrallë, para syve të tyre të llahtarisur!”.

29 nëntor 2019, 15:20