Vatican News
Папата Фрањо ги посети пациенти на одделот за детска онкологија Папата Фрањо ги посети пациенти на одделот за детска онкологија  (AFP or licensors)

Папата Фрањо посети пациенти на одделот за детска онкологија

Папата ги посети младите пациенти во одделот за детска онкологија лоциран на истиот кат каде се опоравува во Римската болница Џемели.

Службата за печат на Светиот Престол соопшти дека во вторник попладне, 13 јули 2021 година, папата Фрањо ги посетил младите пациенти на детското онколошко одделение на болницата. Одделот се наоѓа на истиот кат каде што Папата се опоравува од операцијата.

15 јули 2021, 09:55